Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konserwany
#1
Konserwanty czyli substancje polepszające jedzenie Uśmiech.

Ostatnio dużo ludzi ma na ich punkcie obsesje, głównie na tym by ich nie było w jedzeniu. Pomijając że prawdopodobnie duża część z tych ludzi używa komputerów, samochodów, itp przy których produkcji szkodzono środowisku co w jakieś tam mierze przekłada się na zdrowie, ale to już ich nie obchodzi. Dodatkowo sami korzystają z dogodniej cywilizacji jak np droga asfaltowa, która jest za asfalt który jest wytwarzany z ropy, przy której wydobyciu zatruwa się środowisko.

Przejmują się tak tym co wkładają do ust, a często zapominają co samo wpada do nich z powietrzem Uśmiech.

Ludzie pod uprawę i hodowlę zajmują coraz więcej terenów. Gdyby nie było konserwantów prawdopodobnie robili by to jeszcze szybciej. Powód jest prosty. Jedzenie bez konserwantów psuje się po prostu szybciej, a to co się nie sprzeda w terminie ważności do spożycia ląduje w koszu. Więc jak jedzenie było by częściej wyrzucane było by częściej uzupełnianie by każdy mógł kupić kiedy chce i co chce, bo w takich czasach żyjemy.

Na koniec warto też dodać że nie wszystkie konserwanty są szkodliwe. W produktach ze znakiem eko też możemy znaleźć konserwanty bo w takich produktach może być chyba 17 takich substancji, a w "normalnych produktach" z 70 substancji.

Dlaczego nie można zmodyfikować prawa by można było tylko używać substancji które nie szkodą w ludziom niezależnie od pożywanych ich ilości?
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Linki charytatywne:
Pajacyk
Dobryklik
Okruszek
Pusta Miska
Polskie serce
Reklama: Coinurl
Reklama: Google